Doelen en afspraken

  1. Maak expliciete afspraken over wat je wilt en hoe je hiernaar toe gaat werken. “ Je hoopt dat onderzoeken al lopend bij gaan dragen aan de netwerkvorming. Toch denk ik dat het goed is om ook expliciet van tevoren afspraken te maken.”
  2. Probeer afspraken te maken/ voorwaarden op te stellen om te voorkomen dat projectleiders hun projecten direct bij een financier indienen, zonder ze te laten keuren door het consortium/netwerk. Hiermee kan worden voorkomen dat er gelijktijdig concurrerende projecten worden ingediend of dat projecten niet aansluiten op de kennisagenda.
  3. Creëer meer duidelijkheid over wie waarvoor verantwoordelijk is, van uitvoer tot aan het opnemen van studies in de richtlijnen.
  4. Omschrijf goed je doel en je doelgroep en maak het in eerste instantie niet te groot.
  5. Samenwerking verloopt meer vanzelfsprekend wanneer hiervoor in een vroeg stadium afspraken zijn gemaakt en op papier zijn gezet, waarbij aan een aantal voorwaarden is voldaan.

 

De samenwerking is nu nog erg gericht op het feit dat de we moeten samenwerken en is nog te weinig gericht op de intrinsieke motivatie om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Quote uit kwalitatief onderzoek IVBM 2018

Heeft u nog een goede aanvulling op dit onderwerp? Uw ervaring delen kan hier. Of laat hieronder een reactie achter.


Reacties: